Magnetna terapija

Kaj je magnetna terapija?

Je ena od najstarejših oblik fizikalne terapije, ki se uporablja v medicini. Po prvih pisnih dokumentih je razvidno, da se je magnetna terapija uporabljala že pred 3500 let.

Uporabo magnetne terapije so uporabljali na Kitajskem, Grčiji, starem Rimu. Z njo so delali Hipokrat, Paraceizus in drugi. Magnetno  terapijo so dobro poznali tudi v visoki kulturi Indijancev Južne in Severne Amerike.

Kako terapija deluje na telo?

Magnetna terapija temelji na izmenjavanju različnih pulznih magnetnih polj, določenih s frekvenco. Te vplivajo na biokemijske in biofiziakalne procese v celici. Takšno magnetno polje prodira v naše telo in vpliva na celično membrano. Le ta je zadolžena za propustnost  celice, saj le dobro napeta celična membrana prepušča dovolj kisika, hranilnih snovi in vode. Zato ima celica večjo možnost regeneracije in hitrejše obnove. Posledica tega je, da se med drugim izboljša splošno počutje. To je osnovni princip delovanja elektro magnetne terapije.

S pravilno izbiro ponavljajočega polja dosežemo različne učinke terapije. Vsaka celica v telesu porabi polovico energije za ohranjanje lastne napetosti membrane. S starostjo membrana izgublja napetost in naposled pride do apoptoze- smrt celice. To je tudi eden od vzrokov staranja.

Zato velja za naravno zdravilno regeneracijsko terapijo pri različnih poškodbah in stanjih.

S pravilno izbiro ponavljajoče se frekvence impulzov elektromagnetnega polja dosežemo različne učinke terapije, glede na potrebo, ki jo zastavimo v terapevtskem programu.
Od posameznikove dovzetnosti za megnetno terapijo, vzroka, vrste težave, starosti je odvisno koliko terapij je potrebno. Izkušnje so pokazale, da pri bolečinah nastopi olajšanje dokaj hitro- v roku tedna dni. Pri resnejših boleznih je potrebno terapije izvajati tudi dva meseca (8 tednov)

Dokazano je, da imajo telesne tekočine bolnih ljudi nižjo vrednost pH kisline, nasproti temu imajo zdravi ljudje višjo vrednost pH kisline.  Raziskovanja, ki jih je naredil znanstvenik za vodo dr. Hayashi iz Tokia, dokazuje, da je voda ki je izpostavljena magnetnemu polju odličen antioksidant. Dokazali so, da se vrednost kisika v krvi močno poveča že  po dveh minutah izpostavljanju magnetnega polja.

Magnetna terapija deluje čisto na vsako celico v telesu, zato se uporablja za nešteto težav. Zelo ugodna je za ljudi, ki jemljejo zdravila, saj zaradi boljše prekrvavitve pridejo učinkovine v zdravilih v bolj koncentrirani in učinkovitejši obliki do celic v obolelim organu. Pri boljšem izkoristku zdravil je tudi običajno manj stranskih učinkov zdravil.

Magnetna terapija se uporablja:

 

 • lajšanju bolečin
 • pomaga pri hitrejšem celjenju ran
 • izboljša cirkulacijo
 • poveča energijsko moč organizma.

Prav tako se uporablja pri

 

 • raznih vnetjih
 • osteoporoza,
 • revmatski artritis
 • menstrualne težave
 • bolečine v pregibih udov
 • bolečine v križu
 • migrenski glavoboli
 • težave z tlakom
 • teniški komolec
 • smrčanje
 • stres
 • depresija
 • infekcijske poškodbe
 • okrevanje po poškodbah kosti in mehkih tkiv

Kontraidikacij ni. Magnetna terapija se ne sme izvajati na ljudeh , ki imajo srčni spodbujevalnik ali drugi električni aparat v organizmu, prav tako se ne priporoča nosečnicam, šizofrenikom.

Magnetna terapija v kozmetiki!

Nikakor pa ne smemo zanemariti magnetne terapije pri estetskih terapijah. Ker odlično deluje na regeneracijo celic je podjetje  MiaPharma razvilo poseben program, ki je namenjeno anti agu. Terapija se lahko izvaja na magnetni blazini. V tem primeru stranka med samo nego obraza leži na magnetni blazini, izbere se angi age program, poleg pa ji lahko kozmetičarka izvaja nego obraza ali katero drugo terapijo. MiaPharma je razvilo tudi magnetne blazine, ki so prilagojeni obrazu. Položi se jih direktno na obraz.

Odlični rezultati magnetne terapije so tudi pri anti age telesa in odpravljanju celulita. Terapijo se lahko izvaja istočasno kot izvajate recimo kavitacijo, ultrazvok, stimulacijo mišic ali infrardečo luč.

Vrhunski športniki uporabljajo magnetno terapijo za doseganje boljših rezultatov.

Nepogrešljiva je tudi pri zdravljenju živali in pri terapijah tekmovalnih konj. Živali se na terapije odzovejo zelo dobro in so med terapijo neverjetno mirne.

3 v 1 – Stimulator mišic + Magnetna + Infrardeča luč

844,00
Naprava vsebuje:
 • stimulacija mišic
 • magnetna terapija
 • terapija z infrardečo lučjo
Združene so koristne lastnosti elektrostimulatorja in magnetne terapije, ki pomagajo telesu priti v odlično formo in odlično počutje. BODY PRO nudi 250 programov, ki so namenjeni za dobro fizično počutje in lepoto telesa in obraza. Programi so razdeljeni na estetske, športne, za sprostitev in protibolečinske programe. Zahvaljujoč BODY PRO je možno izkoristiti tudi prednosti visokofrekvenčne magnetne terapije. Aparatu je že priloženih par magnetnih plošč. Blazine in razni dodatki je možno dokupiti kot dodatno opremo.

Magnetna naprava Bimag

99,00
BIMAG je visokofrekvenčna naprava, ki izkorišča elektromagnetno energijo za zdravljenje različnih diagnoz. Ta naprava je združljiv z napravami ki so opremljeni z visokofrekvenčnim magnetnim vhodnim priključkom kot so vzmetnice, pasovi, telovniki,… Uporaba BIMAG naprave  je zelo enostavna. Napravo postaviti na predel telesa, ki ga želite zdraviti in pritisnite gumb start. Lahko pa napravo uporabljate preko priključkov kot so vzmetnica- blazina, pas, telovnik,… BIMAG naprava  ima dva izhodna priključka, tako da lahko istočasno uporabljate več dodatne opreme (na primer: vzmetnica- blazina in pas okoli vratu istočasno) Generatos z visoko frekvenco za magnetno terapij

Magnetna naprava BIOSALUS

2.100,00
Nizka in visoka frekvenca magnetne terapije v eni napravi! BIOSALUS je naprava z visoko in nizko frekvenco in izkorišča elektromagnetno energijo za zdravljenje različnih diagnoz. Naprava je združljiva z napravami, ki so opremljene z visokofrekvenčnimi magnetnimi vtiči kot so na primer: vzmetnice- blazine, trakovi, telovniki in podobno. Uporaba naprave BIOSALUS je zelo enostavna. Enostavno nastavite magnetne plošče in/ ali dodatkov na predel telesa, ki ga želite tretirati in pričnete z delom s pomočjo enega od 92 programov. Aparat je bil zasnovan in oblikovan za uporabo različnih področij, vključno z:
 1. Dokončno zdravljenje
 2. Fizioterapijo
 3. Estetiko
 4. Zdravljenje doma
Proizvajalec izjavlja, da je naprava BIOSALUS medicinski pripomoček.

Magnetna naprava ML2 magneto light

1.770,00
Inovativna naprava, ki združuje IPL in magnetoterapijo. Vsebuje kar 46 programov terapevtskih postopkov, za odpravo bolečin in uporabo v kozmetični dermatologiji. Idealen je za dom ali profesionalno uporabo, za obraz in telo (proti celulitu, bolečinam, raznim boleznim, osteoporozi, itd.).

Magnetna terapija konjev

1.600,00
MiaPharma raziskovalni center je razvil nekaj povsem novega na področju veterinarske terapevtske tehnologije. Komplet za zdravljenje konjev je sestavljen iz naprave, odeje in dveh blazin za noge.

ML2 ŽEPNI- magnetna terapija in pulzna svetloba

250,00
Prvi prenosni aparat, ki združuje magnetno terapijo in pulzno svetlobo za pomlajevalni učinek.

Stimulator mišic + Magnetna Body Pro

490,00
Združene so koristne lastnosti elektrostimulatorja in magnetne terapije, ki pomagajo telesu priti v odlično formo in odlično počutje. BODY PRO nudi 250 programov, ki so namenjeni za dobro fizično počutje in lepoto telesa in obraza. Programi so razdeljeni na estetske, športne, za sprostitev in protibolečinske programe. Zahvaljujoč BODY PRO je možno izkoristiti tudi prednosti visokofrekvenčne magnetne terapije. Aparatu je že priloženih par magnetnih plošč. Blazine in razni dodatki je možno dokupiti kot dodatno opremo. Nikakor ne smemo pozabiti, da lahko aparat nadgradimo tudi z infrardečo lučjo. V tem primeru bost izvajali kar 3 terapije istočasno: infrardečo luč električno stimulacijo in visokofrekvenčno magnetno terapijo.

Ultrazvok, fotokataliza in magnetna terapija Excell max

1.690,00
EXCEL MAX je popoln in učinkovit sistem za istočasno izvajanje terapij:
 1. magnetna terapija,
 2. modra in infrardeča fotokataliza in
 3. ultrazvočna terapija.
Terapije so namenjene estetskim tretmajem v kozmetiki in terapijam v fizioterapiji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja