Magnetna terapija

Naravni proces obnove celic z magnetno terapijo

Magnetno terapijo najpogosteje povezujemo s sposobnostjo lajšanja bolečin. Vendar nam ta naravna terapija nudi veliko več.

Pri terapiji se uporablja naravno energijo magnetizma, ki je bistvena za človekov obstoj in njegovo zdravje. Naše telo in telesa vseh živih bitij sestavljata dve vrsti energiji. Eno energetsko polje je zgoščeno in ga zaznavamo z našim fizičnim čutilom, imenujemo ga telo. Drugo energetsko polje pa lahko zaznamo s sodobnimi merilnimi napravami in je v obliki svetlobnega telesa, imenujemo ga subtilno energijsko telo ali aura.
Ko govorimo o magnetni terapiji ne mislimo na običajni magnet. Naprava z magnetno terapijo je izdelana za namen zdravljenja.
Z okrepitvijo naravnih energetskih polj telesa, magnetna terapija spodbudi presnovo in poveča prekrvavitev ter s tem povečala količino kisika, ki se dovaja v celice. Ta naravna terapija se uporablja za za lajšanje bolečin pri boleznih, kot so artritis, burzitis, revmatizem, tendinitis, bolečine v vratu in ramenih, bolečinah v hrbtu in drugih težavah s hrbtom, glavoboli, vključno z migrenami, mišičnimi napetostmi, zvini, sindromom karpalnega kanala, fibromialgijo in ostalo. Magnetno terapijo se uporablja tudi pri pooperativni oskrbi za pospešitev celjenja kirurških ran.


slika prikazuje realno stanje bolnika pred in po terapiji z aparatom Biosalus

Profesionalni športniki uporabljajo magnetno terapijo za povečanje njihove zmogljivosti in vzdržljivosti. Prav tako se telo hitreje regenerira in hitreje celi športne poškodbe.

Če naštejemo še nekaj bolezni na katere pozitivno vpliva magnetna terapija so sladkorna bolezen, depresija, nespečnost, sindrom kronične utrujenosti, migrena,… Z magnetno terapijo vplivamo tudi na raven hormona endorfin. Njegovo pomanjkanje je izredno izčrpavajoče za naše telo. Hormon imenujemo tudi »hormon sreče«.
Stalna praksa zdravljenja z magnetno terapijo je postala tudi v veterinarskih ambulantah za hišne ljubljenčke kot tudi za tekmovalne konje.

Z magnetno terapijo ustvarimo energijsko ravnovesje v telesu. Aktiviramo membransko črpalko in z izmenjavo ionov obnovimo celično napetost, pospešimo presnovo telesa. Utrujene celice aktiviramo in jih preskrbimo s kisikom, da lahko pričnejo delovati z vso svojo zmogljivostjo. Magnetna terapija izboljša izrabo kisika v tkivu in tudi ustvari pogoje za obnovo celične energije. Posledično naše telo okreva veliko hitreje in ga regeneriramo.  

Moramo tudi omeniti kakšen vpliv ima magnetna terapija na vegetativni živčni sistem. Ta nadzoruje srčni utrip, prebavo, delovanje telesnih žlez in notranjih organov, dihanje, krvni sistem. Ko delujemo z magnetno terapijo na celičnem nivoju vplivamo tudi na živčni sistem. Na ta način pozitivno vplivamo na izboljšanje spanca, depresije, aritmije, in podobno.

Z magnetno terapijo znatno izboljšamo samo prekrvavitev telesa. Ko z magnetno terapijo delujemo na telo ustvarimo magnetno polje, ki ione v krvi prerazporedi tako, da pride do hiperpolarizacije.  To povzroči, da v celico pride več kisika in da se poveča tvorba energije. Ta postopek torej preprečuje zamašitev ožilja in regulira krvni tlak. Poveča se tudi izločanje strupenih snovi, lažje odstranjuje odvečni holesterol, strupene delce in druge odpadne produkte ki se nalagajo na stene žil.  

Magnetna terapija nima stranskih učinkov. Znanstveniki so si enotni, da magnetna terapija vpliva na regeneracijo telesa, odpravlja odpadne snovi, poveča se količina kisika v celicah, pretok krvi se normalizira. Magnetna terapija vpliva tudi na estetske vidike našega telesa in sicer se upočasni proces staranja, nastale gube se ublažijo. Izboljša se spanje, poveča telesna energija, večja duševna čvrstost, odpravimo stres in ščiti naše telo pred infekcijami.  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja