Magnetna terapija

S kisikom do boljšega imunskega sistema

Nekaj tednov lahko preživimo brez hrane, brez vode lahko preživimo nekaj dni, brez kisika pa samo nekaj minut. Kisik je izredno pomemben za naše življenje, pa vendar se tega ne zavedamo dovolj in ga imamo za nekaj povsem samoumevnega.
Ko želimo okrepiti svoj imunski sistem, moramo telesu priskrbeti tudi dovolj kisika, da ga lahko prejmejo vse celice našega telesa.

Za optimalno zdravje našega telesa nam ne sme primanjkovati kisika. Po nekaterih raziskavah je 90% življenjske energije odvisno ravno od kisika. Naše celice ne morejo delovati, če ne prejmejo kisika. Celice se ne morejo obnavljati, ne morejo presnavljati hranljivih snovi, ne morejo niti izločati odpadnih produktov s procesom oksidacije. Tudi delovanje naših možganov je odvisno od kisika, saj drugače ne morejo procesirati informacij.

Če telesu primanjkuje kisika so v telesu ovirani številki procesi kot so gibanje, hranjenje, presnova in nenazadnje je oslabljen tudi imunski sistem.

Prof. dr. Janez Tomažič, dr. med., doc. dr. Matevž Harlander, dr. med. in prof. dr. Matjaž Jereb, dr. med. so napisali strokovni članek z naslovom Covid-19: ubijalec s »tiho hipoksemijo« v katerem so opisali strokovne ugotovitve poteka bolezni pri Covid bolnikih in neposredno povezanost bolezni z zasičenostjo kisika v pacientovi krvi.

Hipokesmija nastane takrat, ko se zmanjša koncentracija kisika v arterijski krvi. Organi v telesu in tkiva zaradi pomanjkanja kisika pričnejo delovati moteno. Pri Covid bolnikih je prihajalo do stanja, ko bolniki kljub temu, da so imeli zelo slabo krvno zasičenost s kisikom niso imeli težkega dihanja. Stanje se jim je slabšalo zelo hitro in praktično neopazno. Prav zato je izredno pomembno, da se bolnike pravočasno diagnosticira in prične s podpornim zdravljenjem.

Raven kisika v krvni je življenjskega pomena. Kaj lahko naredimo sami? S čim vse si lahko pomagamo?

Sami si lahko pomagamo s tem, da pijemo dovolj vode. Vsaj 2 do 2,5 litra dnevno. Na našem jedilniku naj bo živa organsko pridelana hrana, ki je polna antioksidantov. Priporočljivo je, da večkrat dnevno ozavestimo dihanje. Lahko že s preprosto vajo, ko sledimo svojemu globokemu vdihu in izdihu. Vsak dan preživimo nekaj časa v naravi.

Da magnetno polje vpliva na raven zasičenosti kisika v našem telesu je poznano že dolgo časa. Že pred 2500 leti so zdravili z magnetnim poljem. V raziskovalnem inštitutu MiaPharma so razvili napravo Biosalus s katero ustvarjamo visoko in nizko magnetno frekvenco. Raven kisika v krvi se močno poveča že  po dveh minutah.

Z magnetno terapijo ustvarimo energijsko ravnovesje v telesu. Aktiviramo membransko črpalko in z izmenjavo ionov obnovimo celično napetost, pospešimo presnovo telesa. Utrujene celice aktiviramo in jih preskrbimo s kisikom, da lahko pričnejo delovati z vso svojo zmogljivostjo. Magnetna terapija izboljša izrabo kisika v tkivu in tudi ustvari pogoje za obnovo celične energije. Posledično naše telo okreva veliko hitreje in hitreje se regenerira.

Moramo tudi omeniti kakšen vpliv ima magnetna terapija na vegetativni živčni sistem. Ta nadzoruje srčni utrip, prebavo, delovanje telesnih žlez in notranjih organov, dihanje, krvni sistem. Ko delujemo z magnetno terapijo na celičnem nivoju vplivamo tudi na živčni sistem. Na ta način pozitivno vplivamo na izboljšanje spanca, depresije, aritmije, in podobno.

Z magnetno terapijo znatno izboljšamo samo prekrvavitev telesa. Ko z magnetno terapijo delujemo na telo ustvarimo magnetno polje, ki ione v krvi prerazporedi tako, da pride do hiperpolarizacije.  To povzroči, da v celico pride več kisika in da se poveča tvorba energije. Ta postopek torej preprečuje zamašitev ožilja in regulira krvni tlak. Poveča se tudi izločanje strupenih snovi, lažje odstranjuje odvečni holesterol, strupene delce in druge odpadne produkte, ki se nalagajo na stene žil.

Magnetna naprava BIOSALUS

2.100,00
Nizka in visoka frekvenca magnetne terapije v eni napravi! BIOSALUS je naprava z visoko in nizko frekvenco in izkorišča elektromagnetno energijo za zdravljenje različnih diagnoz. Naprava je združljiva z napravami, ki so opremljene z visokofrekvenčnimi magnetnimi vtiči kot so na primer: vzmetnice- blazine, trakovi, telovniki in podobno. Uporaba naprave BIOSALUS je zelo enostavna. Enostavno nastavite magnetne plošče in/ ali dodatkov na predel telesa, ki ga želite tretirati in pričnete z delom s pomočjo enega od 92 programov. Aparat je bil zasnovan in oblikovan za uporabo različnih področij, vključno z:
  1. Dokončno zdravljenje
  2. Fizioterapijo
  3. Estetiko
  4. Zdravljenje doma
Proizvajalec izjavlja, da je naprava BIOSALUS medicinski pripomoček.

Stimulator mišic + Magnetna Body Pro

490,00
Združene so koristne lastnosti elektrostimulatorja in magnetne terapije, ki pomagajo telesu priti v odlično formo in odlično počutje. BODY PRO nudi 250 programov, ki so namenjeni za dobro fizično počutje in lepoto telesa in obraza. Programi so razdeljeni na estetske, športne, za sprostitev in protibolečinske programe. Zahvaljujoč BODY PRO je možno izkoristiti tudi prednosti visokofrekvenčne magnetne terapije. Aparatu je že priloženih par magnetnih plošč. Blazine in razni dodatki je možno dokupiti kot dodatno opremo. Nikakor ne smemo pozabiti, da lahko aparat nadgradimo tudi z infrardečo lučjo. V tem primeru bost izvajali kar 3 terapije istočasno: infrardečo luč električno stimulacijo in visokofrekvenčno magnetno terapijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja