Magnetna terapija

Magnetna terapija v kozmetologiji

Magnetna terapija je tehnika, ki z uporabo nizkofrekvenčnih magnetnih polj izmeničnega ali stalnega delovanja vpliva na telo. Terapije se uporabljajo tako v medicini kot tudi v kozmetologiji. Terapija je učinkovita kot posledica naravne reakcije telesa na magnetno polje. Naše telo se odziva na vse vrste zunanjih vplivov, tudi na magnetna polja.

Kako lahko z magnetno terapijo vplivamo na estetsko lepoto telesa?

 

Najboljše pri magnetni terapiji je, da vplivamo direktno na vzroke za slabo stanje kože in telesa. In sicer vpliva na beljakovinske molekule in celične membrane, ter aktivira naravna fiziološke procese tako kože, kot tudi podkožja, ter telesa kot celote.

Pozitivni učinki magnetne terapije v kozmetologiji:

 

 • Izboljšuje mikrocirkulacijo limfe in krvi
 • Aktivacija celične imunosti
 • Poveča mišični in kožni tonus
 • Odprava vnetij, celulita
 • Pospeševanja sinteze kolagena in elastina
 • Zmanjša podkožno maščobo
 • Odpravlja brazgotine, gube
 • Odpravlja toksine
 • Celice v telesu dodatno oskrbi s kisikom

 Terapija z magnetno terapijo se skoraj ne čuti. Terapija je idealna za ljudi z nizkim bolečinskim pragom. Med terapijo se lokalno lahko čuti rahla toplota, lahko se čutijo neke vrste mravljinci v rokah ali stopalih. To je posledica dviga temperature telesa, ki je posledica izboljšanja prekrvavitve kože in mišičnih predelov.
Zelo pomembno je, da stranka pred in po terapiji zaužije vodo. Terapijo se lahko izvaja samo lokalno ali pa celo telo s pomočjo magnetne blazine.

Istočasno se lahko izvajajo tudi druge terapije – manualne kot tudi mehanske.

Izvajate lahko pedikuro, nego obraza, depilacijo, masažo telesa, aparaturne tehnike oblikovanja telesa, permanentni make up in podobno. Vse terapije se lepo dopolnjujejo.

Razvoj MiaPharma aparatov

 

 • MiaPharma je razvila aparat stimulacijo mišic Body Pro z 250 programi in magnetno terapijo v enem. Magnetna terapija se lahko izvaja lokalno s priloženimi ploščami ali pa z magnetno blazino. Aparat se lahko nagradi tudi z infrardečo lučjo, tako da istočasno izvajate kar tri različne terapije. Ta kombinacija je izredno priljubljena za terapije oblikovanja telesa. Rezultati so vidni že po prvi terapiji. Aparat je cenovno ugoden in ni nobenih dodatnih skritih stroškov.

 

 • Za medicinsko izvajanje magnetne terapije je MiaPharma razvila aparat Biosalus. Aparat ima 92 različnih programov, visoko in nizko magnetno frekvenco in fotokatalizo. Terapije se lahko izvajajo lokalno z magnetnimi ploščami in magnetno blazino ločeno ali istočasno. Za zdravljenje aken, pomlajevanje kože in celjenje ran je priložena magnetna ročka fotokataliza z modro in infrardečo lučjo.
  Elektromagnetna energija za zdravljenje različnih diagnoz, »ujeta« v medicinskem pripomočku BIOSALUS je enostavna za uporabo, kjub temu, da ima 92 različnih programov za posebne terapevtske aplikacije. Namenjena je za dokončno zdravljenje tako v izbranih kozmetičnih salonih in estetsko- dermatoloških salonih, pri fizioterapevtih, pa tudi za domačo rabo.
  Z uporabo magnetne terapije BIOSALUS v kozmetičnih in estetskih salonih pomagamo strankam, ob ostalih storitvah, upočasniti proces staranja kože  in novih gub, obstoječe gube pa se ublažijo.
  Uspešno se lotimo tudi odprave celulita in obnove veznih tkiv podkožnih maščobnih celic.  S pomočjo magnetne terapije Biosalu  se preoblikuje lokalna debelost, uspešno neguje pomarančasto in grobo kožo, izboljša plastičnost in tonus tkiv, odstrani vse neestetske gube in vdolbine ter seveda pospeši delovanje anti – celulitnih in oblikovalnih krem. Ker z magnetno terapijo napolnimo in regeneriramo celice, ki jim primanjkuje vitalne energije, s tem spodbudimo naravne organske obrambe, poskrbimo za boljšo prekrvavitev, pospešimo delovanje limfnega sistema, razstrupimo telo, povečamo izrabo kisika v celicah. Na ta način magnetna terapija pomaga tudi pri hujšanju.

 

Ali ste vedeli?
Ljudje od nekdaj stremimo k večni mladosti in vitalnosti. Magnetna terapija pa je ena od najstarejših oblik fizikalne terapije, ki se uporablja v medicini in nas spremlja že skoraj 3.500 let.
Učinke magnetne terapije so uporabljali na Kitajskem, Grčiji, starem Rimu. Z njo so delali Hipokrat, Paraceizus in drugi. Magnetno  terapijo so dobro poznali tudi v visoki kulturi Indijancev Južne in Severne Amerike. Če gre verjeti starim zgodbam, je z željo po ohranjanju lepote na čelu nosila magnet tudi Kleopatra.

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja